Op zondag 29 september 2019 vindt om 15.30 uur het Bevrijdingsconcert Roosteren plaats in de St. Jacobus de Meerderekerk, Maasheuvel 6 te Roosteren. In het kader van de 75-jarige herdenking van de bevrijding van Roosteren treden die middag op: Clarinet Choir Weert o.l.v. John van Peij, Mannenkoor de Wiejerdzangers St. Joost o.l.v. Piet Volders, mezzosopranen Britt Eberson en Nicolle Maessen (beiden uit Roosteren) en tenor Ben Heijnen (uit Roermond), met begeleiding van de uit Roosteren afkomstige pianiste Hilde Ubben. De entree bedraagt € 12,50, inclusief kop koffie/thee. De opbrengst van dit concert, dat georganiseerd wordt door Orgelkring Roosteren, komt in zijn geheel ten goede aan de restauratie van het monumentale “Van Dinther”-orgel (daterend uit 1857) in de St. Jacobus de Meerderekerk te Roosteren.

Clarinet Choir Weert (1986), het klarinetensemble van Rick Weert, staat onder leiding van oprichter John van Peij en bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers (afkomstig uit zowel Noord-Brabant als Limburg). Het CCW timmert al jaren flink aan de weg en treedt regelmatig op in de regio, maar ook elders in Nederland en af en toe in het buitenland. De groep speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen die specifiek voor klarinet geschreven zijn.

Mannenkoor “De Wiejerdzangers” uit St. Joost (1985) staat onder leiding van een van de oprichters, Piet Volders en heeft een bezetting van ruim 35 mannen. Het repertoire bestaat uit vierstemmig gezongen werken, variërend van popmuziek tot operawerken. Optredens vinden plaats in de regio, in België en in Duitsland.

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl, www.mannenkoor-de-wiejerdzangers.nl en www.okr-roosteren.nl

Weert, 18 augustus 2019