AMBRASS

AmBrass is opgericht in november 2000 (destijds onder de naam Brass Quintet Amici Musae) en bestaat uit 5 fanatieke amateurmusici uit Zuid-Limburg.
Het doel van het ensemble is om op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren, de kleine concertpodia te halen en middels een divers repertoire een zo breed mogelijk publiek te interesseren voor brass-muziek. Het ensemble heeft een traditionele “Brass Quintet bezetting”. Deze bestaat uit twee trompetten, een hoorn, en trombone en een bastuba.

Highlights
Sinds de oprichting concerteert het kwintet met regelmaat in de gehele Euregio. Recente hoogtepunten waren het optreden tijdens de opening van het jubilerende WMC in bijzijn van HKH Prinses Maxima in 2011 en de 2 kerstconcerten met Mannenkoor DSM-SABIC in een uitverkocht Zalencentrum De Hanenhof in Geleen en een uitverkochte RABOZaal van Theater Heerlen in 2012. In 2014 luisterde AmBrass de Monuta Memorial muzikaal op in de Rodahal te Kerkrade. In 2019 heeft AmBrass een verrassingsoptreden mogen verzorgen tijdens de bijzondere raadsvergadering van de gemeente Kerkrade waarin Mevr. Dassen-Housen geïnstalleerd werd als Burgemeester van Kerkrade.