Kerstconcert AmBrass & Something Blue

Na zeer succesvolle (en uitverkochte) gezamenlijke kerstconcerten in 2016 en 2018 zullen A Capella Quintet Something Blue en koperkwintet AmBrass op vrijdag 21 december 2019 (aanvang 20.30uur, entree €12,50) wederom een sfeervol kerstconcert geven in de Cellebroederskapel te Maastricht! Kaarten zijn te reserveren via de Cellebroederskapel (www.cellebroederskapel.com)

Koperkwintet AmBrass
AmBrass is opgericht in november 2000 en bestaat uit 5 fanatieke amateurmusici uit Zuid-Limburg. Het doel van het kwintet is op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren, de kleine concertpodia te halen en middels een divers repertoire een zo breed mogelijk publiek te interesseren voor brass-muziek. Het kwintet heeft een traditionele “Brass Quintet bezetting”. Deze bestaat uit twee trompetten, een hoorn, en trombone en een bastuba. De leden van AmBrass zijn: Roger Weerts (trompet), Roger Brandts (trompet), Hans Heinrichs (hoorn), Egon Van Der Meulen (trombone) en Guido Biesmans (bastuba).
Sinds de oprichting concerteert het kwintet met regelmaat in de gehele Euregio. Hoogtepunten waren het optreden tijdens de opening van het jubilerende WMC in bijzijn van HKH Prinses Maxima in 2011, en de 2 kerstconcerten met Mannenkoor DSM-SABIC in een uitverkocht Zalencentrum De Hanenhof in Geleen en een uitverkochte RABOZaal van Theater Heerlen in 2012. Daarnaast heeft AmBrass in 2014 de Monuta Memorial in de Rodahal te Kerkrade opgeluisterd. In 2019 heeft AmBrass een verrassingsoptreden mogen verzorgen tijdens de bijzondere raadsvergadering van de gemeente Kerkrade waarin Mevr. Dassen-Housen geïnstalleerd werd als Burgemeester van Kerkrade.
AmBrass beschikt naast de website ( www.ambrass.org ) ook over een Facebookpagina ( www.facebook.com/AmBrassbq ), is te volgen via Twitter (https://Twitter.com/AmBrassbq ) en beschikt over een Youtube-kanaal.

A Capella Quintet Something Blue
Ook zo’n behoefte aan een extra injectie kerstsfeer? Deze 5 charmante jongedames verspreiden al sinds 1997 ieder jaar het ultieme kerstgevoel, louter met hun prachtige vocalen. Oorstrelende, veelal jazzy a capella arrangementen van bekende en minder bekende christmas carols brengen jong en oud terug naar de holiday spirit van weleer. De leden zijn Daphne Corten, Romy Endeman, Tessa Fulmer, Jami Fulmer en Petra Philips.
Something Blue beschikt over een website ( www.myspace.com/acapellasomethingblue ) en Facebookpagina ( www.facebook.com/SomethingBlueAcapella )

Overige info
Informatie over de concertlocatie vindt u op website www.cellebroederskapel.com

Op Facebookpagina www.facebook.com/ambrassbq , website www.ambrass.org en het youtube-kanaal van AmBrass staan videofragmenten van het kerstconcert van 2016.