Kerstconcert Weerter Mannenkoor, Franciscushuis Weert

Op zondag 15 december vindt om 19.00 uur het traditionele kerstconcert van het Weerter Mannenkoor plaats in het Franciscushuis op de Biest in Weert. Het wordt een gevarieerd concert, met medewerking van Clarinet Choir Weert, gemengd koor Jokola uit Brunssum en solist Paul Nijs op marimba. De entree bedraagt € 10,00. Kaarten zijn verkrijgbaar via info@weertermannenkoor.nl, secretaris@weertermannenkoor.nl, telefonisch via 0495-542410 of via de leden van het Weerter Mannenkoor.

Het Weerter Mannenkoor (1966) beheerst een breed scala aan muziekgenres, van klassiek en kerkelijk tot populair. In de laatste decennia heeft het Weerter Mannenkoor bovendien brede bekendheid verkregen met het Russisch-Byzantijnse repertoire. Naast de ambitie om een zo hoog mogelijk muzikaal niveau te handhaven, speelt het sociale aspect een grote rol, vandaar de leus: ‘Weerter Mannenkoor… Meer dan zingen alleen’.

Clarinet Choir Weert (CCW, 1986) is een onderdeel van het Rick te Weert (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie). Dit klarinetensemble voor en door alle leeftijden staat onder leiding van John van Peij en speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen, die specifiek voor klarinet geschreven zijn. De leden zijn een twintigtal klarinettisten en twee slagwerkers, allen afkomstig uit Midden-Limburg en oostelijk Noord-Brabant. Het CCW zal diverse stukken ten gehore brengen en daarnaast tevens nog een tweetal liederen samen met het Weerter Mannenkoor uitvoeren.

Ook het gemengd popkoor Jokola (1981) uit Brunssum verleent medewerking aan dit kerstconcert. Dit koor heeft al meermaals mooie prijzen behaald, zoals Limburgs Koor van het Jaar in 2016 en onlangs Afdelingswinnaar Grote Koren op de Limburgse Koordagen.

Tot slot is er ook een optreden van de getalenteerde percussionist Paul Nijs op marimba. Deze jonge Weerternaar heeft door de jaren heen vele prijzen in de wacht gesleept. Informatie: www.weertermannenkoor.nl en www.clarinetchoirweert.nl