‘Popstart’ wakkert liefde voor muziek aan

Havo-leerlingen Philips van Horne starten popbands


In slechts vier weken tijd vormden 83 havo-leerlingen, tweede- en derdejaars leerlingen van het Philips van Horne, eerder dit jaar 12 popbands. Elke band studeerde een popnummer in en maakte een videoclip, ondersteund door bevlogen docenten van RICK. Zij stalen vervolgens de show met hun optreden in Muziekcentrum De Bosuil. Het project Popstart is een samenwerking tussen scholengemeenschap Philips van Horne, RICK en Muziekcentrum De Bosuil en werd mede mogelijk gemaakt door de subsidieregeling SamenDoor!

Popmuziek is dé manier om jeugd te enthousiasmeren en te interesseren voor muzieklessen. Bij Popstart draait het in de kern om de succeservaring die de leerlingen van Kunst & Cultuur op doen; dit in een inspirerende omgeving buiten de muren van school. De een speelt al wat langer gitaar, terwijl de ander voor het eerst in zijn leven achter een drumstel kruipt.

Samen in de band

Het spelen in ‘de band’ is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Popstart maakt leerlingen in de onderbouw al enthousiast voor het kunstvak, maar vooral voor het samen musiceren. Het gevoel ‘ik kan dit niet’ heerst vaak onterecht bij deze specifieke leeftijd. Maar dat ze het wél kunnen, was te zien tijdens de eindpresentaties in Muziekcentrum De Bosuil. Het project kan voor de leerlingen Kunst & Cultuur een opstap zijn naar deelname aan Van Horne Pop.