Wat een weekje, een muzikaal weekje.
Over het muzikantenweekend in Weert is iedereen het eens. Een super mooi initiatief wat zeker een vervolg waard is, maar goed meer hierover binnenkort in coverstory. Maar wat dan nog meer hoor ik je denken…. Nou, super blij en trots loop ik met mijn perskaart, 21 september jl. het terrein van het bevrijdingsfestival in Weert op. De eerste en hopelijk niet de laatste perskaart die ik als medewerker van muzikaallimburg mag ontvangen. Camera in de aanslag en gaan. De grote namen boeien niet zoveel, het gaat me vooral om het lokaal talent zoals ‘Jerry Husk’ en ‘Wendy van Dooren’. Als de zon langzaam onder gaat wordt het tijd om nog even langs RICK ( RICK is geen persoon ) te lopen om te checken hoe het met het muzikantenweekend gaat. Echter de nodige consumpties tijdens m’n werk op het bevrijdingsfestival doet mij regelrecht huiswaarts keren! De zondag is ingepland voor cultureel lint in Weert. Veel foto’s maken, van hot naar her sprinten en natuurlijk de optredens bijwonen van het muzikantenweekend. Nog ff website bijwerken, contacten leggen, social media onderhouden en ondertussen nog een slecht nieuws gesprek op het dagelijkse werk voor de kiezen krijgend beland ik samen met collega Friso op DVERS in Sittard. Wat een inspirerende dag, echt waar.
Met name de bijeenkomsten in de grote zaal vond ik de moeite waard. Het gesprek over de ontwikkelingen in het Limburgse popveld met als gasten Joery Wilbers van ECI cultuurfabriek in Roermond, Sander Hoeben popcoördinator in Weert en Wim Smeets van Muziekgieterij in Maastricht was super interessant. Indrukwekkend en confronterend was de bijeenkomst ‘op naar duurzame festivals’ van Green Stages ( mooi logo trouwens ). Ik voel een mooi item aankomen! Maar wat of wie moet ik in dit geval zeggen, de meeste indruk op me heeft gemaakt bij DVERS is Arjo Klingens o.a. manager van De Staat. Deze dame weet het absoluut goed te verwoorden, heeft de nodige kennis, tja ze weet gewoon waar ze over praat! Een apart wereldje die popsector……. Dat heb ik inmiddels al geleerd.

Maar goed, ondanks dat ik toch weer links en rechts een enkele ietwat negatief klank heb geproefd, gaan we gewoon lekker verder met het vullen van muzikaallimburg. Dit soort muzikale weekjes en weekendjes maken dat mogelijk. Rest mij nog te vermelden dat ik super blij ben met de oordopjes van COOL EARPLUGS, (dit is geen of toch stiekem wel reclame). Binnenkort een compleet item over het belang van ‘goede’ oordopjes tijdens concerten. Waar vroeger oordopjes een hot item waren is nu het verduurzamen een agendapunt. Dus daar gaat het absoluut ook goed mee komen, toch?

Patrick Smeets
Redactie Muzikaallimburg.nl