Dankbaar publiek

Wat een muzikale weekjes hebben we weer achter de rug. De promsconcerten van Harmonie Weert-Zuid in samenwerking met de Stedelijke Harmonie Sint Antonius uit Weert waren in een woord af. Super genoten van ‘Vrienden van Weert Acoustic’ in de Teuniskapel. Wat een mooie locatie voor dit event. De akoestische optredens waren soms zelfs betoverend. In de tussentijd nog ff kaartjes voor Iron Maiden gescoord, want ja ik ben nu eenmaal een ‘oude’ fan, en afgelopen zondag genoten van het kerstconcert van het Weerter Mannenkoor. Tja als Muzikaallimburg kom je ergens!

Maar het mooiste muziekmoment van de afgelopen weken heb ik gisteren mogen beleven. Zelf speel ik zo af en toe gitaar bij een, tja hoe zullen we het noemen, ensemble. Samen met 2 zangeressen laten we ons regelmatig horen in trouwmissen. Niet dat ik een snarenkoning ben, maar een C en D akkoord dat lukt nog wel! Op verzoek van een van onze zangeressen hebben we gisteren een klein optreden verzorgd voor mensen met dementie. Gewoon knus gezellig in een mooi ingerichte woonkamer hebben we voor een klein groepje kerstliedjes ten gehore gebracht. Wat een dankbaar publiek. Zichtbaar genoten de bewoners van dit verzorgingstehuis, er werd meegezongen en er werd meegeklapt. Zulke stralende gezichten heb ik zelden gezien als ik de gitaar vastpak.
Ik wist op voorhand niet wat ik moest verwachten van dit optreden maar dit soort optredens maken muziek de moeite waard. Zeker voor herhaling vatbaar zullen we maar zeggen.