Het is zondag 22 september, de grote dag. Het publiek heeft inmiddels plaats genomen in de prachtige rode zetels van het theater. De spanning stijgt en terwijl het zaallicht dimt valt er een prachtige stilte. Behalve bij die ene altijd irritant hoestende bezoeker die in iedere zaal te vinden is. De spotlights gaan aan, de rookmachine draait op volle toeren en het confettikanon verplaatst kilo’s gekleurde snippers, die we overigens zelf op moeten ruimen, de zaal in. Het publiek gaat uit z’n dak, The crowd goes wild……. Muzikaallimburg.nl is gelanceerd.

Uhh, correctie…………….. dus niet!
Het draaiboek van dit alles is inmiddels keurig door de lokale sportvereniging van mijn trottoir verwijderd. Mijn ietwat laconieke reactie op opmerkingen als ‘ det és waal völ wêrk hé ‘ en ‘ d’r zitte met 24 oor in ‘ne daag ‘ werkt me nu enigszins tegen. Verhip er zitten echt maar 24 uren in een dag en ja, de vork is altijd te klein voor de stapel hooi. Hebben we die ook meteen gehad. Ach, en om maar in cliché termen te blijven, het houdt je van de straat.

En nu….. nu niks!
Zoals je ziet is muzikaallimburg gewoon online, echter met stille trom. Of is het met stille trom vertrekken….. Boeje! De komende maanden gaat muzikaallimburg van alle kanten gevuld worden met meer links, meer nieuws, meer blog-items en meer verhalen. De site, of platform, moet en gaat ook groeien. Uitgroeien tot een begrip in onze provincie.


Patrick Smeets

redactie Muzikaallimburg.nl