WENDY VAN DOOREN

Muziek is mijn passie!

Opgroeiend in een muzikale familie ontstond rond mijn 14e jaar mijn liefde voor de popmuziek. Ik ging op zangles en kwam al snel in de Weerter pop/rock band Lettuce terecht. Daar heb ik ruim 9 jaar elke repetitie en elk optreden van genoten.

De laatste jaren ben ik ook steeds meer solo gaan zingen bij andere muzikale gelegenheden: akoestische optredens, muzikale opluistering in restaurants, concerten met harmonie/fanfare, zangeres bij diverse combo’s tijdens muzikale projecten, theatershows, musicals, etc. Dat bevalt goed. Ik geniet er ontzettend van op verschillende manieren muzikaal bezig te zijn en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Ook het schrijven van eigen liedjes geeft mij enorm veel voldoening. Inspiratie daarvoor kan hem in veel dingen zitten: een bepaald deuntje dat ineens in je hoofd zit, een gedachte die een melodie oproept of gewoon de ervaring van een goed concert of een goede cd. Daarnaast vind ik het erg inspirerend een liedje tekstueel en compositioneel zo te bewerken dat het je past als een jas. In samenwerking met mijn tweelingbroer Joerik zijn er op deze manier al enkele nummers ontstaan. Door middel van enkel zang en akoestisch gitaar gaan we in onze muziek terug naar de eenvoud: een vrijere uitvoering waarin melodie en tekst één zijn. Met ‘Brother & Sister’ (een bewerking van Alain Clarks ‘Father & Friend’) zijn we eind 2012 live op Radio 2 te horen geweest. Daarnaast hebben we in mei 2013 de talentenjacht Battle Talents Weert gewonnen, met als beloning een professionele single-opname. Dit heeft geresulteerd in het uitbrengen van mijn eerste eigen CD-single ‘Still on my mind’ eind 2013. Een ander muzikaal hoogtepunt was het optreden voor ruim 6.500 toeschouwers tijdens de openluchtmusical de Rogstaekerslegende begin mei 2014 op de Markt in Weert, waarin ik de vrouwelijke hoofdrol van Mieke mocht vertolken. Mijn muzikale inspiratiebronnen zijn Ilse DeLange, Ruth Jacott, Frank Boeijen en De Dijk (JB Meijers). Muziek maken zij vanuit volle overgave en passie!

Nu ik de laatste jaren steeds meer met zingen bezig ben, wordt het me meer en meer duidelijk dat dit echt is wat ik wil: muziek is mijn passie! Ik wil uit ieder optreden het maximale halen en mezelf als zangeres blijven ontwikkelen. Ieder optreden is voor mij dan ook weer een nieuwe muzikale ervaring. Begin 2013 heb ik mijn universitaire opleiding Nederlands afgerond en vanaf die tijd staat mijn leven grotendeels in het teken van de muziek: ik wil al mijn tijd investeren in een muzikale carrière. Keihard werken aan mijn muzikale droom en wie weet wat daaruit voortvloeit. Een deel van die droom is op zaterdag 30 mei 2015 in ieder geval al werkelijkheid geworden: mijn eigen avondvullende theatershow In my dreams in het Munttheater te Weert.

Wendy van Dooren

VIDEO